Image Alt

My Pet

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες για τους ανθρώπους. Όμως εκπαιδευτές και εκτροφείς σκύλων υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά ενός σκύλου δεν καθορίζεται από τη φυλή του. Κι αυτό γιατί η εκπαίδευση ενός σκύλου και η κοινωνικοποίησή του παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του.

Βέβαια, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σκύλοι. Η συμπεριφορά τους εξαρτάται από την εκπαίδευση και την αγάπη που λαμβάνουν. Εάν έχουν βιώσει κακοποίηση τότε είναι εύλογο πως θα παρουσιάσουν προβληματική συμπεριφορά.

Σας παρουσιάζουμε τις 10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες και είτε απαγορεύονται είτε εντάσσονται σε πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

Rottweiler

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Το Rottweiler θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο, ίσως λόγω του μυώδους παρουσιαστικού τους. Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά αυτά κρύβουν μέσα τους έναν ήρεμο χαρακτήρα και δείχνουν απεριόριστη πίστη στον ιδιοκτήτη τους. Είναι από τα πιο έξυπνα και υπάκουα σκυλιά παγκοσμίως.

Όμως, τα χαρακτηριστικά του Rottweiler σε συνδυασμό με την ανεύθυνη συμπεριφορά από πολλούς ιδιοκτήτες, έχουν προκαλέσει κακή εικόνα και γι΄αυτό θεωρούνται επικίνδυνα για πολλές χώρες, όπως η Ιταλία.

 

American Pitbull Terrier

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Τα Πίτμπουλ είναι ανθρωποκεντρικά ζώα, πολύ φιλικά και αν εκπαιδευτούν από κουτάβια γίνονται οι καλύτεροι φύλακες για τα παιδιά. Αγαπούν την οικογένεια και ζουν ειρηνικά.

Ωστόσο, τα Πίτμπουλ, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς αρκετών ιδιοκτητών, έχουν λάβει κακή εκπαίδευση με αποτέλεσμα αυτή η ράτσα σκύλου να θεωρείται επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

 

Mastiff

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Το Mastiff είναι ένα στοργικό και τρυφερό σκυλί, πιστό στην οικογένειά του. Κατάγεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Στην αρχή ανατράφηκαν για να βοηθήσουν τους δασοφύλακες. Ωστόσο, πολύ γρήγορα η φήμη τους στο καλό αποτέλεσμα της δουλειάς τους διαδόθηκε γρήγορα και οικογένειες τα εκπαίδευσαν για φύλακα του σπιτιού τους.

Μπορεί να προκαλεί φόβο σε όσους το βλέπουν, ωστόσο, με σωστή εκπαίδευση μπορεί να γίνει ένα πειθαρχημένο σκυλί που θα είναι αφοσιωμένο στην οικογένειά που θα το εντάξει στους κόλπους της.

 

Tibetan Mastiff

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Το Θιβετιανό Μαστίφ με τη δύναμή του και τον παχύ μανδύα του προκαλεί δέος. Είναι ένα αρχαίο γιγαντιαίο σκυλί, το οποίο συνδέεται με τους αρχαίους νομάδες βοσκούς στα Ιμαλάιων και τα μοναστήρια του Θιβέτ. Τότε εκπαιδεύονταν οι σκύλοι για να είναι προστάτες και φρουροί.

Είναι ένα ανεξάρτητο σκυλί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με μία οικογένεια. Είναι εξαιρετικά πιστό, όμως έχει αυτόνομο χαρακτήρα. Εάν κοινωνικοποιηθεί σε νεαρή ηλικία και του δώσετε αγάπη δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία στη συμβίωση.

 

American Staffordshire Terrier

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Τα American Staffordshire Terrier, είναι γνωστά ως Amstaff. Έχουν στενή σχέση με τα Πίτμπουλ. Και οι δύο ράτσες θεωρούνται επικίνδυνες. Όμως εάν εκπαιδευτούν σωστά και κοινωνικοποιηθούν τότε γίνονται υπάκουα, ζουν αρμονικά με τα μέλη της οικογένειας και έχουν καλή συμπεριφορά.

 

Fila brasileiro

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Το Fila brasileiro είναι μία από τις πιο γνωστές φυλές Βραζιλιάνικων σκύλων στον κόσμο. Διακρίνονται για την ισχυρή προσωπικότητά τους. Αφοσιώνονται στην οικογένεια, έχουν υπομονή και ένστικτο. Η κοινωνικοποίηση σε νεαρή ηλικία είναι πολύ σημαντική για τη συμπεριφορά τους ως ενήλικες.

Έχουν έντονη προσωπικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθετικά.

Συνιστάται εκπαίδευση από ειδικούς για να τους μάθουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Dogo Argentino

Fila brasileiro

Το Dogo Argentino, είναι από τα πιο καλά σκυλιά με τα παιδιά. Εάν κοινωνικοποιηθούν από μικρή ηλικία είναι πολύ υπομονετικά. Αποκτούν έναν ιδιαίτερο δεσμό με την οικογένεια εάν αποκτήσουν τη σωστή εκπαίδευση από κουτάβια. Έχουν ένα αρκετά ανεπτυγμένο σώμα, με ολόλευκο τρίχωμα ίσως με ελάχιστες κηλίδες γύρω από τα μάτια. Είναι ίσως η μοναδική φυλή σκύλων της αργεντινής που δεν έχει εξαφανιστεί. Αυτή η ράτσα προσελκύει την προσοχή για την ισχυρή της εμφάνιση, ωστόσο, ξεχωρίζει για το στοργικό του ταμπεραμέντο. Αυτά τα ζώα δημιουργούν έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με τους εκπαιδευτές και τις οικογένειές τους, που θα προστατεύσουν και θα λατρέψουν με τη χαρακτηριστική καλοσύνη και το θάρρος τους.

 

Dogo canario

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

 

Κάποτε το Dogo canario, επιλέχτηκε ως σκύλος μάχης. Είναι μία φυλή ισπανικού σκύλου που θεωρείται το εθνικό σύμβολο του νησιού Γκραν Κανάρια. Τον 18ο αιώνα, αυτά τα σκυλιά διασταυρώθηκαν με σκύλους τύπου Bull που έφεραν από την Αγγλία. Λέγεται ότι το ισχύον πρότυπο είναι πολύ μακριά από το αρχικό Dogario canario.

Έχει γενικά έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα και είναι ένα ήσυχο σκυλί. Είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Όμως πρέπει να εκπαιδευτεί για να διατηρήσει τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Caucasian Shepherd

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Ο Καυκάσιος Ποιμενικός, είναι μια ρωσική φυλή σκύλου, που γεννήθηκε στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Κάποτε η ράτσα αυτή χρησίμευε στο να προστατεύσει το κοπάδι ζώων.

Η εκπαίδευσή τους είναι απαραίτητη, καθώς χρειάζεται υπομονή και εκπαιδευτικές γνώσεις για να διαμορφώσει έναν κατάλληλο χαρακτήρα για την οικογένεια.

Tosa

10 ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες σε αρκετές χώρες

Tosa ή αλλιώς Tosa Inu. Έχει ψιλόλιγνο σώμα και αρμονικές γραμμές. Θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα σκυλιά στον κόσμο. Έχει ένα καλά αναπτυγμένο μυώδες σώμα και ισχυρά σαγόνια.

Έχει όμως πολύ καλή συμπεριφορά με τα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι έχει κοινωνικοποιηθεί και έχει εκπαιδευτεί σωστά. Με τους αγνώστους το σκυλί Tosa είναι επιφυλακτικό, γι ‘αυτό η καλή κοινωνικοποίηση είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες ειδικά αν πρόκειται να υιοθετήσουμε ένα ζώο αυτής της φυλής.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed