Image Alt

My Pet

Κουτάβια: 6 πράγματα που βρίσκουν περίεργα ή τρομακτικά

Κουτάβια: 6 πράγματα που βρίσκουν περίεργα και τρομακτικά

Δεν υπάρχει αναμφισβήτητα τίποτα πιο χαριτωμένο από το να βλέπεις ένα κουτάβι να συναντά ορισμένα πράγματα για πρώτη φορά. Η ζωή μας είναι γεμάτη αντικείμενα που τα κουτάβια βρίσκουν περίεργα ή εντελώς τρομακτικά. Αυτά είναι τα έξι πράγματα που μπερδεύουν τα κουτάβια με τον πιο αξιολάτρευτο τρόπο.

Ηλεκτρική σκούπα

Ο θόρυβος που κάνει η ηλεκτρική σκούπα και το γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι “σπρώχνουμε” αυτό το γιγάντιο «θηρίο» χωρίς λόγο, πιθανόν να εξιτάρει τα κουτάβια. Τα περισσότερα από αυτά αντιδρούν γαβγίζοντας και γρυλίζοντας στη σκούπα. Αν δεν τα βοηθήσουμε να αποδεχτούν την παρουσία της ηλεκτρικής σκούπας, θα βρισκόμαστε συνεχώς στη μέση μιας μάχης μεταξύ κουταβιού και “μηχανής”.

Επίσης και τις απλές σκούπες βρίσκουν περίεργες και τρομακτικές. Η γρήγορη δράση μιας σκούπας μπερδεύει πολλά κουτάβια, έτσι συχνά αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν στην ηλεκτρική. Άλλα κουτάβια θα το δουν απλά ως ένα νέο παιχνίδι. Η εξοικείωση των κουταβιών με τις “περίεργες” συσκευές καθαρισμού, θα τα κάνει σίγουρα πιο χαρούμενους ενήλικους σκύλους.

Καθρέφτες

Το να βλέπεις ένα κουτάβι να παρακολουθεί τον εαυτό του στον καθρέφτη είναι πάντα διασκεδαστικό. Μερικά νεαρά σκυλιά χάνουν αμέσως το ενδιαφέρον τους, ενώ άλλα προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκεται το άλλο σκυλί που βλέπουν. Άλλα χαλαρώνουν μπροστά στον καθρέφτη και το απολαμβάνουν, άλλα κάνουν κύκλους πίσω από τον καθρέφτη και προσπαθούν να βρουν τον άλλο σκύλο.

Τηλεόραση

Μια “παράξενη” συσκευή που εκπέμπει ήχο και κινούμενες εικόνες δεν μπορεί παρά να ιντριγκάρει τα κουτάβια. Η περιέργειά τους αυξάνεται συχνά όταν ακούν ή βλέπουν έναν άλλο σκύλο στην οθόνη. Αν δεν μας πιστεύετε, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή μια σειρά με σκύλους με τον σκύλο φίλο σας σας. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Παγάκια

Υπάρχει κάτι στα παγάκια που μπερδεύει αλλά και ενθουσιάζει ένα κουτάβι. Το παγάκι είναι κρύο και γλιστράει, με αποτέλεσμα πολλά κουτάβια να παίζουν και να γαβγίζουν με φρενίτιδα όταν ανακαλύπτουν με χαρά ότι είναι και βρώσιμο. Εάν το κουτάβι σας βαριέται ή βγάζει δόντια, ένα παγάκι είναι ένα φτηνό παιχνίδι που θα το ηρεμήσει και θα το διασκεδάσει. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το κουτάβι σας να μασήσει ένα παγάκι χωρίς επίβλεψη, καθώς μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πνιγμού.

Τηλέφωνα

Παραδεχτείτε το: όταν λείπετε από το σπίτι, έχετε ζητήσει να κολλήσουν το τηλέφωνο στο αυτί του σκύλου να του μιλήσετε. Το να ακούει μια φωνή, ειδικά μια οικεία, να έρχεται από το «πουθενά» είναι αρκετό για να μπερδέψει οποιοδήποτε σκύλο. Μερικά κουτάβια ανταποκρίνονται με την πολύ αξιολάτρευτη κλίση του κεφαλιού και . άλλοι μπορεί να αρχίσουν να σας αναζητούν!

Τις περισσότερες φορές, οι αντιδράσεις των κουταβιών είναι χαριτωμένες και διερευνητικές – ένα έκπληκτο γάβγισμα ή γρύλισμα όταν βλέπουν ότι το νέο αντικείμενο δεν αποτελεί απειλή. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε το κουτάβι σας για σημάδια νευρικότητας ή φόβου, ώστε να μπορείτε γρήγορα να μετατρέψετε μια αρνητική κατάσταση σε θετική.
Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει με αυτοπεποίθηση και χωρίς άγχος.

Εάν το κουτάβι, εξακολουθεί μεγαλώνοντας να έχει φοβίες, μιλήστε με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων για το ποιες μεθόδους θα δοκιμάσετε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed