Image Alt

My Pet

Πώς να κάνετε μια γάτα να σας ερωτευτεί

Πώς να κάνετε μια γάτα να σας ερωτευτεί

Το να να κάνεις μια γάτα να σε ερωτευτεί φαντάζει πολλές φορές όνειρο θερινής νυκτός για πολλούς κηδεμόνες. Ορισμένες γάτες γίνονται αντικοινωνικές όταν πρόκειται να τις σηκώσουν, να τις αγκαλιάσουν ή και ακόμα να τις χαϊδέψουν. Άλλες πάλι γάτες  συμπεριφέρονται λες κι είναι γεννημένες για αυτές τις τρυφερές συμπεριφορές.

Εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία των κηδεμόνων που η γάτα σας δεν πεθαίνει για τον έρωτα σας και δεν αναζητά την στοργή σας,  μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια δοκιμασμένα βήματα. Μπορεί η γάτα σας να μην μετατραπεί σε «σφουγγάρι» έτοιμη να ρουφήξει την  αγάπη σας, σίγουρα όμως οι συμβουλές αυτές θα ενισχύσουν και θα ενδυναμώσουν την σχέση σας μαζί της.

Πείσετε την για τις καλές σας προθέσεις.

Το πρώτο και βασικό στάδιο για να πείσετε μια γάτα να γίνει πιο κοινωνική και να δέχεται την αγάπη σας είναι να την πείσετε για τις καλές σας προθέσεις. Εάν της προσφέρετε καλό φαγητό, καθαρό νερό, διασκεδαστικά παιχνίδια για να παίξει και καθαρή άμμο σε καθημερινή βάση, είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε μια όμορφη σχέση. Όταν η καθημερινότητα της γάτας είναι ευχάριστη, είναι κι αυτή χαρούμενη κάτι που θα εκφράσει στη συνέχεια στη σχέση μαζί σας, και ίσως έτσι σας ερωτευτεί!

Αφιερώστε της αρκετό χρόνο

Περάστε αρκετό χρόνο με τη γάτα σας. Εάν δεν έρθει από μόνη της κοντά σας, πηγαίνετε εσείς. Εάν δεν είναι πολύ άγρια και ντροπαλή, δώστε της χάδια. Μόλις συνηθίσει την συμπεριφορά αυτή, πολύ πιθανό να την αναζητά η ίδια στη συνέχεια.

Χάδια την ώρα του φαγητού

Κατά την προετοιμασία του φαγητού της (ή όταν ανοίγετε τη συσκευασία), μιλήστε της. Όταν αρχίσει να τρώει, χαϊδέψτε την απαλά μερικές φορές. Αυτό θα την βοηθήσει να νοιώσει το χάδι ως μια θετική εμπειρία.

Παίξτε μαζί της

Αντί να προσπαθήσετε να εγκλωβίσετε την απρόθυμη γάτα σας σε μια αγκαλιά, παίξτε μαζί της για λίγο. Ίσως να την βάλετε να κυνηγήσει ένα κορδόνι ή μία φωτεινή δέσμη λέιζερ.

Πώς να κάνετε μια γάτα να σας ερωτευτεί

Χρησιμοποιείστε Catnip

Είναι φυτικό προϊόν. Γίνεται αντιληπτό από τη γάτα μέσω της όσφρησης και διεγείρει την προσοχή της. Αποτελεσματικό για τις περισσότερες γάτες. Το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά τα δειλά αιλουροειδή να βγουν από το καβούκι τους, ενώ οι απόμακρες γάτες γίνονται πολύ πιο φιλικές.

Δοκιμάστε το ‘φιλί της γάτας’

Όταν παρατηρήσετε τη γάτα, να σας κοιτάζει, κοιτάξτε την και εσείς στα μάτια, και ύστερα με μεγάλη υπερβολή, κλείστε αργά και μετά ανοίξτε τα μάτια σας. Πολύ πιθανό η γάτα θα σας ανταποδώσει το ίδιο βλέμμα, το «φιλί της γάτας». Εάν προσπαθήσετε να να την κοιτάξετε επίμονα, θα ήταν τεράστιο λάθος  Με αυτόν τον τρόπο είτε θα την εκφοβίσετε και θα φύγει, είτε θα αναδείξετε την επιθετική της φύση. Και στις δύο περιπτώσεις, η προσπάθειά σας να την προσεγγίσετε θα αποτύχει.

Σταματήστε να την κυνηγάτε από πίσω

Το κυνηγητό μπορεί να λειτουργήσει με έναν σκύλο, στη γάτα όμως δεν λειτουργεί! Τις περισσότερες φορές τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί νιώθει απειλή. Έτσι η γάτα δεν θα σας ερωτευτεί ποτέ!

Κάντε της δωράκια

Κάθε φορά που μοιράζεστε μια τρυφερή στιγμή με τη γάτα σας, δώστε της μια λιχουδιά. Έτσι θα καταλάβει ότι αυτή η στοργική συμπεριφορά έχει τις ανταμοιβές της.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας.

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed