Image Alt

My Pet

Μυστικά που δεν θα σας πει ποτέ ο σκύλος σας

14 μυστικά που θα ήθελε να σας πει ο σκύλος σας

Τα σκυλιά δεν μπορούν να μας πουν ακριβώς τι σκέφτονται. Αν και χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους επικοινωνίας, δεν είμαστε σε θέση πάντα να καταλαβαίνουμε. Μην ανησυχείτε όμως… Εδώ είμαστε για να σας βοηθήσουμε!

1. Δεν καταλαβαίνω πάντα τι μου λες

Παρόλο που γνωρίζω κατά μέσο όρο περίπου 165 ανθρώπινες λέξεις, καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τον τόνο της φωνής σας. Μου αρέσει ιδιαίτερα όταν μου μιλάς τρυφερά με αγάπη, οπότε συνέχισε έτσι!

2. Το κούνημα της ουράς δεν σημαίνει πάντα ότι είμαι ευτυχισμένος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κουνάω την ουρά μου. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθάνομαι δίνοντας προσοχή στη θέση της ουράς μου. Ένα κούνημα χαλαρό, από πλευρά σε πλευρά, συνήθως σημαίνει ότι είμαι σε πολύ καλή διάθεση, ενώ όταν κρατάω την ουρά μου ψηλά και άκαμπτα, είμαι πιθανότατα σε κατάσταση ταραχής ή μεγάλου ενθουσιασμού.

3. Δεν είμαι κακό σκυλί, απλά κάποιες φορές βαριέμαι!

Δεν ήθελα να μασήσω τα έπιπλα, απλά χρειαζόμουν κάτι να κάνω. Μελέτες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο είμαι τόσο έξυπνος όσο ένας άνθρωπος δύο ετών, οπότε όταν φέρομαι έτσι, οι πιθανότητες είναι ότι χρειάζομαι περισσότερη προσοχή και άσκηση. Ας πάμε μια βόλτα στο πάρκο, ας εξασκηθούμε στα κόλπα μας ή ας κάνουμε ακόμα και μια μεγάλη βόλτα στη γειτονιά.

4. Μια αλλαγή στη συμπεριφορά μου μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Δεδομένου ότι είμαι ένα πλάσμα της συνήθειας, ακόμη και μια ανεπαίσθητη αλλαγή στη συμπεριφορά μου θα μπορούσε να είναι “κόκκινη σημαία”. Αν ξαφνικά μου παίρνει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να φάω το φαγητό μου ή κουράζομαι πιο εύκολα όταν παίζω, παρακαλώ να με πάτε στον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποια υποκείμενη ιατρική πάθηση.

5. Δεν θέλω να με ταΐζετε υπερβολικά

Ξέρω ότι αυτό έρχεται σε αντίφαση με τον τρόπο που καταβροχθίζω το φαγητό μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είναι στη φύση μου. Αυτό σημαίνει ότι είναι μόνο στο χέρι σας να παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφής μου για να με κρατάτε υγιή και ευτυχισμένο. Το υπερβολικό βάρος, θα αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών, όπως αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Επιπλέον, απλά δεν αισθάνομαι τόσο καλά όταν πρέπει να κουβαλάω όλο αυτό το επιπλέον βάρος.

6. Σπάστε τις λιχουδιές στη μέση (πιστέψτε με, δεν θα καταλάβω τη διαφορά…)

Το έχετε ήδη καταλάβει αυτό, λατρεύω τις λιχουδιές. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να με βοηθήσετε να δεθώ μαζί σας, αλλά δεν μου αρέσει να είμαι υπέρβαρος. Αν σπάσετε τις λιχουδιές στη μέση (ή ακόμα και σε τέταρτα αν είναι μεγάλες), και η δουλειά θα γίνει και δεν θα πάρω κιλά. Επιπλέον, οι λιχουδιές είναι τόσο μικρές που δεν καταγράφονται καν ως χορταστικές στο στομάχι μου, οπότε δεν θα καταλάβω τη διαφορά.

7. Μπερδεύομαι όταν αλλάζετε τους κανόνες

Γιατί μερικές φορές μου επιτρέπεται να ανεβαίνω στον καναπέ, αλλά άλλες φορές όχι; Γιατί μπορώ να πηδάω πάνω σου, αλλά όχι πάνω σε ανθρώπους που έρχονται; Θέλω απλώς να σε κάνω ευτυχισμένο, γι’ αυτό σε παρακαλώ, αποφάσισε τους κανόνες και να είσαι συνεπής, ώστε να καταλαβαίνω πώς να σε ευχαριστήσω.

8. Ανταποκρίνομαι καλύτερα στις ανταμοιβές, όχι στις τιμωρίες

Αν επιβραβεύσετε την καλή μου συμπεριφορά με έπαινο ή λιχουδιές, θα συνεχίσω την καλή συμπεριφορά. Και αυτό γιατί μου αρέσει να σε κάνω χαρούμενο και γιατί λατρεύω τις λιχουδιές. Αν όμως τιμωρείτε την κακή μου συμπεριφορά φωνάζοντας μου και κουνώντας μου το δάχτυλο, είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω τι θέλετε να μου πείτε, και είναι πιο πιθανό να συνεχίσω να κάνω αυτό που σας εξοργίζει. Δώστε μου όσο περισσότερη θετική ενίσχυση μπορείτε.

9. Λατρεύω τις προκλήσεις

Θυμηθείτε, αν δεν μου δώσετε κάτι διασκεδαστικό να κάνω, μπορεί να βαρεθώ τόσο πολύ που να χρειαστεί να σκίσω τα μαξιλάρια του καναπέ. Είμαι έξυπνος σκύλος και λατρεύω τα παιχνίδια που με κάνουν να σκέφτομαι, ειδικά τα απαιτητικά που μετά κερδίζω λιχουδιά. Δώστε μου ένα παιχνίδι παζλ που μου κρύβει μια λιχουδιά στο τέλος, κρύψτε μπισκότα στο σπίτι για να τα βρω ή απλά παίξτε μαζί μου κρυφτό!

10. Σε παρακαλώ, άσε με να μυρίσω!

Ξέρω ότι μπορεί να σας τρελάνει, αλλά σας παρακαλώ αφήστε με να μυρίζω στις βόλτες μου. Βλέπω τον κόσμο μέσα από τη μύτη μου, οπότε μη με πιέζετε όταν προσπαθώ να ελέγξω σημεία που έχουν αφήσει το “σημάδι” τους άλλα σκυλιά. Με αφήνει να ενημερώνομαι για τα νέα στη γειτονιά.

11. Η αυλή δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να με βγάζετε βόλτα

Εκτός του ότι έχω ανάγκη να τσεκάρω τι συμβαίνει στη γειτονιά, είμαι και ζώο της αγέλης που λατρεύει να είναι με την ομάδα μου. Αν με αφήσετε έξω στην πίσω αυλή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάθομαι και να περιμένω να με αφήσετε να ξαναμπώ μέσα για να συμμετέχω στη δράση. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι μοναξιά και δεν μου δίνει καθόλου άσκηση, οπότε… Πότε θα πάμε βόλτα;

12. Χασμουριέμαι, δεν σημαίνει πάντα ότι είμαι κουρασμένος

Σίγουρα, μερικές φορές όταν χασμουριέμαι νυστάζω, αλλά το χασμουρητό μου μπορεί επίσης να είναι σημάδι φόβου, ταραχής ή στρες. Αν με βλέπετε να χασμουριέμαι συχνά, ρίξτε μια ματιά στο περιβάλλον αν συμβαίνει κάτι αγχωτικό ή κάτι που με φοβίζει; Αν ναι, θα το εκτιμούσα αν με απομακρύνατε από εκεί!

13. Λατρεύω να έχω τα δικά μου παιχνίδια

Μου αρέσει να έχω πράγματα που ανήκουν αποκλειστικά σε μένα, γι’ αυτό παρακαλείστε να μου παρέχετε ένα καθορισμένο μπολ φαγητού, παιχνίδια και κρεβάτι σκύλου. Αν κατά λάθος κλέψω το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια και τα μασήσω (συγγνώμη), αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζομαι περισσότερα παιχνίδια δικά μου.

14. Απλά θέλω να είσαι ευτυχισμένος

Σημαίνεις τα πάντα για μένα και ο δεσμός μας είναι πιο βαθύς απ’ ό,τι νομίζεις. Όταν είσαι αγχωμένος, αυτό με αγχώνει. Όταν είσαι ευτυχισμένος, με γεμίζει χαρά. Μπορώ εύκολα να διαβάσω τη γλώσσα του σώματός σου και τα συναισθήματά σου, γι’ αυτό κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να μου χαμογελάς, ακόμα κι αν είχες μια κακή μέρα. Όχι μόνο θα σε καταλάβω, αλλά θα με καθησυχάσει το γεγονός ότι όλα είναι εντάξει μαζί σου, πράγμα που σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει στον κόσμο μας.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο MyPet.gr, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Για αστεία βίντεο με κατοικίδια που θα σας φτιάξουν την ημέρα, ακολουθήστε μας στο Instagram ή εγγραφείτε στο Youtube κανάλι μας

Η ομάδα του MyPet σας βοηθάει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή με το κατοικίδιό σας, μέσα από πρακτικές συμβουλές φροντίδας.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed